Daimond Bowl

 

hai..semua..sorry sangat sebab da lama tak update blog ni...da bersawang nampaknya..hehehehe
anyway, semalam bersamaan 25/6/2012..saya sebagai Pra-universiti, SMK Permas Jaya telah mengadakan pertandingan bowling dekat Diomand Bowling, Johor Jaya..
so many people are there..around 140 students of pra-universiti..
walawey!! Lin happy sangat sebab da lama tak main bowling..hehhehehe..

yeahh!! that my team.. 

anyway korang boleh tengok video ni..
|
|
|
V

video

hahhaha..first round semua orang excited nak main..tapi bila da second round da boring...
hahahaha..apa-apa pun happening la...
balik daripada daimond tu, lin merempit dengan afiq & rafie..
lepak2 dekat AEON JUSCO PERMAS..asyik gelak je..memang best la lepak dengan diorang..
tengok ni..tengok...
|
|
V


Terima Kasih sebab sudi baca.. (^_~)

Perlukan pendapat??

 


hye semua..lin sekarang dalam kebingungan...huhuhu
okay la straight to the point k..
|
|
|
|
|
V


Now!! korang tahu kan apa yang lin maksudkan..huhuhu..
as u all know, lin sekarang sambung Form6..
and now lin tak tahu sama ada nak pergi atau tak poli ni??
lin minat sangat course ni..
tapi confused la..
family lin suruh sambung je form6 sebab form6 da guna sistem semester so lebih mudah..
tapi course ni la yang lin tunggu2 even family lin cakap no future for this course..

so how about ur opinion??

pleasee...

Terima Kasih sebab sudi baca.. (^_~)

First Day



hye geng blogger semua..lin sekarang da sambung belajar..yeahhh!! tapi nak tahu kat mana tak??
hehehehhe...just masuk ke tingkatan 6 je..
anyway ni gambar lin first day..



heh! go back to school!!
semua baru!!hahahaha..sekolah baru, kawan baru, baju baru, alat tulis baru..hehehhee..
anyway thanks pade mereka yang bagi pendapat kat lin sebelum ni..lin hargai sangat..so lin pun da buat keputusan untuk melanjutkan pelajaran lin ke tingkatan 6..insyaallah..
|
|
|
V


insyaallah lin akan buat keputusan yang terbaik dalam tingkatan 6..
lin tak kan sia2kan ni semua..
for your information..
alhamdulillah, lin dapat aliran sains sosial..

*-*


Terima Kasih sebab sudi baca.. (^_~)

My New Friends...



hai..bangun je pagi-pagi..buka laptop..apa lagi on9 la..mari kita tengok berapa tab lin buka pagi ni..hahaha..
1tab- Facebook..
2tab- Twitter..
3tab- Blog..

back to the title..
Now!! Lin dapat kawan baru..lin da mula sayang kat diorang ni..betul tak tipu..
tapi tak bermakna lin tak sayang kat kawan2 lin yang lain..
awak...awak yang tengah baca pun kita sayang jugak.. >.<
lin tetap sayang kat FFL lin..(FFL means Friends For Life) alahai korang mesti tahu.. ni
 yang kat bawah ni..


yeahh!! they are my heart..i'm so sorry i cant be a good friend to u..but i will try my best.. 
thanks you so much because you want to be my friend..even sometimes i was a stubborn girl..hehehehe..
tapi korang stiill tahan dengan perangai aku.. "eh! bahasa melayu pulak" >.<

now see, my new friends..
|
|
|
V

  miss NFA..  

  miss FN..  

  miss QA..  

  miss I..  

huruf tu name diorang...awak yang tengah baca ni tak boleh tahu..nanti korang notty..hehehhee..
cantik + comel kan diorang ni semua..diorang ni baik sangat, da la pandai..segan la pulak..tapi bila diorang cakap tak payah nak segan, apa lagi memang tak tahu malu la kan diriku ini..

thanks sebab sudi jadi kawan lin..lin sayang korang tau..lin ikhlas jadi kawan korang..hope korang pun sama..Love U all.. be a good girl k...hehehehehe..hope dapat hangout dengan korang!! 
 ♥ NFA♥FN ♥QA ♥I 

Terima Kasih sebab sudi baca.. (^_~)

Form6??


hai...long time no see u all la..actually, lin dah lama tak update any post sebab lin boleh pulak lupa email & password blog ni...hahhahaa...try punya try..AKHIRNYA!!! berhasil jugak..
Now...Lin tengah tunggu tawaran sambung belajar, sama je dengan budak batch94 yang tak gi sambung belajar lagi..so cam biase hari-hariku, pergi kerja & balik kerja..huhuhhu

for those yang dapat Form6..korang pergi ke tak?? dapat course apa???


klik gambar untuk tumbesaran...

korang da jawab ke belum?? lin tak jawab lagi..tarikh pendaftaran da nak dekat..
ade pendapat tak??
which one more better??nak tunggu upu(yg tak tahu keluar bile??) ke masuk form6 je???
adoyai..pening la asyik difikirkan je..huhuhuhu..yang berbaik hati..share la ye..

>.<


Terima Kasih sebab sudi baca.. (^_~)

wordless..



hye semua..semakin bulan semakin sikit lin update blog..sorry ye kamoo semua...huhuhu
now lin mao start cerita ni..meh! sini semuanye yang sudi membace..wee~~~

okay!! Selamat Pulang kepada mereka yang pegi PLKN (panggilan 1)..


i know..mesti korang happy sangat kan..huhuhu..
yela dapat g PLKN..lin nak sangat pegi tau..huhuhu..tapi tak dapat..
hurmm..takpela..janji korang dapat sesuatu daripada sane kan..

now!! Selamat Maju Jaya kepada mereka yang amik result SPM'11..
goodluck ye korang semua batch 1994..hope korang dapat result yang terbaik...
lin pun tengah tunggu result jugak ni..seriusly, lin takut sangat nak amik..
harap sangat result lin bagus..



Ya allah! hamba mu ini bermohon kepada mu..engkau memperolehkanlah keputusan SPM ku dengan cemerlang..yang akan membuatkan kedua ibu bapa ku bangga dengan kejayaan ku..amin..



cukup la sampai sini je buat mase ni..nanti lin cerita2 lagi k..

LoVe u All.. >.<

Terima Kasih sebab sudi baca.. (^_~)

mine Jersi!!




FYI..no. 17 ni ade maksud tau..hehehe..
sayang gile kat jersi ni...
eh! ape korang ni??huhuhuhu..
baju ni original k..hehhe


LoVe u ALL.. 



Terima Kasih sebab sudi baca.. (^_~)

Just For You!!





hye semua..da lame la tak update blog..hehe..
sory la kawan2 semua..kite rindu kat korang semua..

heh! ape tujuan gambar kat atas ni??hehehehehe..lin happy sangat tau hari ni..mcam nak lompat sane sini..
actually, lin tengah boring dekat rumah..so gile tangkap gambar ku da datang balek..HAHAHAHA..
Terlalu banyak gambar yang lin amik tapi dua gambar ni jela yang memikat hati lin..

Gambar ni lin nak tujukan kepada mereka yang ade dalam ingatan lin sekarang...hehehe..

*My Family.. < ayah, ibu, along, angah & ayu >

*My Sweetheart... < Rahsia >

*My Gegirl 
< Nani, Eja, Miera, Eyqa, Izza, Diana, Lis, Zahirah, Kak Tuya, Kak Atun, Amy, Intan, Kila, Azreen >

*My BoBoy..
< Akim, Syazani, Syafiq, Amirul, Yazid, Zaid, Arif, Abang Amin, Ammar, Zizul, Zul > 

dan tak lupa kepade mereka yang mengenali diriku..hehehehe...

LOVE U ALL so much!! (^_~)

Terima Kasih sebab sudi baca.. (^_~)

Can't Wait!!


now, lin da sabar nak bulan 3..hehhehehe..coz lin dapat jumpe dengan kawan2 sekelas lin..
seriusly, rindu sangat kat diorang semua..
tengok la gelagat kami ni semua..
|
|
|
|
V







hah! tertinggal lagi sorang...



tertinggal kat cik jurnalis kite sorang ni...
hehehhehe

Lin sayang sangat kat diorang...huhuhuhu..
takut sangat t da sambung belajar jauh2..diorang lupe kat kawan lama..
love u all so much!! :-D

tak sabar sangat nak jumpa korang...
eh! buat reunion nak tak???
please..please..please..please...
(^_^)


Terima Kasih sebab sudi baca.. (^_~)

i'm not change....



lama tak update post kat blog ni..cuba tengok kat sidebar tu..untuk february baru 3 kali lin post..hahhahaha
makin sikit rupenya..lin semakin malas nak update..hari ni da gian nak post something..
korang semua ade kawan baik tak?? ooffccoozz ade kan..kan..kan..kan..
aku pun ade..ni die...
|
|
|
|
|
|
|
|
V




honestly, lin rindu tahap maximum kat die..lin da jarang gile jumpe die..
beb! sorryy n aku mintak maaf sangat kat kau..coz abaikan kau..huhuhuu..jujur, aku takde niat nak abaikan kau kawan...aku tak berubah la..don't worry dear..aku cume tak nak susahkan kau lagi..aku tak nak nangis lagi depan kau..kau da banyak tolong aku..hurrmmmmm,...
sekarang..ape yang aku harap, aku nak sangat keluar dengan kau..
aku rindu sangat kat kau..please, jangan cakap aku berubah....aku sedey sangat..... :(
aku still linda yang dulu...
aku akan tetap ingat semua pesan yang kau kasi kat aku..

"Saya, Nur Haslinda ingin meminta maaf kepada Nurhairunhanani"
Aku janji tak buat kau risau lagi..
aku janji akan always dengan kau, kawan...
coz aku sayangkan kau...



Terima Kasih sebab sudi baca.. (^_~)

Goodbye!!

 

hai semua...apa cerita kalian semua..cewwahh!! ayat dia..hahahaha..
so sorry sebab da lama tak post any cerita..
mana taknya, pagi tak dapat nak online..tengah hari da keluar pergi kerja..malam baru balik pastu terus tidur..so takde time nak update blog ni..hehhehe..

as u all know, yang lin kerja kat J.co Permas..so yesterday (11/2/2012) & today (12/2/2012)..
manager lin hantar lin dengan member lin ke J.co City Square, JB..
kepada mereka yang duduk di area JB so mereka tahu betapa busy nye kat sane..
seriusly penat gile kat sane, dengan ramainya customer & pelbagai kerenah..
adoyaii!!!pening...
tapi kerja kat situ best..rasa macam kejap je kerja, donut asyik habis je..pastu dapat tengok budak baker buat donat & budak-budak kat situ pun boleh layan kepala diorang..
tapi sayangnya lin kat situ hanya dua hari je..

so i want to say GOODBYE to staff at J.CO, city square..korang memang the best la..
hope dapat jumpe korang lagi lepas ni..

Terima Kasih sebab sudi baca.. (^_~)

0602012

 

hye semua...i miss you all so much..hehehehe.....
now!! lin risau sangat sebab tarikh result SPM semakin hampir....huhuhuhu..
YA ALLAH! ku bermohon padamu, engkau memperolehkanlah keputusan yang cemerlang dalam keputusan SPM ku....
Amin.......

tukar pada topik yang lain...heh! korang..boleh tak nak jadi model yang bertudung...HAHahha..
Merepek sudah diriku ini...
mane taknye..tengok semua fesyen terkini memikat hati lin..

comel tak mereka2 ni semua...






lawa dan cantik2 kan mereka ni semua..lin selalu update & tengok cara diorang berfesyen..
cewwaahhh!! poyo sekejap..
waahhhh!!! sukanya..

(^_^)

Terima Kasih sebab sudi baca.. (^_~)

with Nija AF1..

 

heh! gengs...soryy long time to see..hehhehe..da lame tak mengupdate blog ni...
nak katekan seminggu sekali..yela, kite kat sini tak banyak cerite macam korang...
setiap hari ade je cerite...

okay, back to the title...
yesterday, macam biase la lin keje shift malam...
boring la kan, coz tak ramai customer...
lastly, ade la sorang girl n her family ni..datang nak beli donut..so lin layan la macam biase..
tibe2 lin rase macam pernah jumpe gurl ni...pastu membe lin de cakap, "tu bukan artis ke??"
okay, lin baru teringat..."tu bukan NIJA AF1 ke??" hahahaha...punya excited...
sampai nak buat keje pun kelam kabut...hahhahhaa..
tapi lin still rase takut2 nak tegor..so mase si nija ni g tempat len, lin tanye la membe die ni..
sekali je..memang betol...hahhaha..

jeng..jeng..jeng.....
|
|
|
|
|
V


sorryy gambar tak clear...pakai fon murah je...

finally, meet her...nasib baik la die lepak lame kat J.CO tu..
korang nak tahu, anak die comel tau..laki die pun peramah...
THANKS YE KAK NIJA...
(^_^)


damn!! aku da makin gemok..huhuhuhu...
azam baru!! nak kurus kan badan n nak tinggi!!

Terima Kasih sebab sudi baca.. (^_~)

My Super Girl!!

 


die seorang budak luar negeri yang baru berpindah ke Johor pade tahun 2008..
die seorang budak chubby..ahhahha...
actually, mase tu lin tak rapat pun dengan die..
nak berbual dengan die pun memang tak la kan pade mulenye...hahhahhaa <---sombong gile lin..
tapi naik je Form3, lin mule rapat dengan die..
so ke mane diriku atau dirinye mau pergi..kami selalu together!! tak boleh di pisahkan..ok..
even nak g toilet or mane2 jewla mesti berdua..hahhaha
mase awal form4 kitorang dalam kelas duduk sebelah2..tapi malang nye tu semua sekejap je atas arahan guru kelas kitorang..
lin kene dok sorang2..hahhaha..tapi kalau da masuk subjek len..kitorang dok together blek..hahhhaha..
nek form5 je..da cakap kat cikgu nak dok sebelah die..then dapat..YEAHHH!!!
suke sangat..
sepanjang perkenalan kami..tipu la kan kalau tak gadoh n tak bertegur...hahhaha..tapi tak boleh lame la..5min je da ok blek...hehheehe..
banyak kisah suka dan duka lin, die tahu...nak katekan semua la..even perkara kecik... 

eh! sape ni?? yang lin cite...
nah!! tengok ni... 
|
|
|
|
|
v

 

ini die..Nurhairunhanani..lahir pade 5/6...
die adalah kawan yang the best yang pernah lin kenal..
beb! love u so much...thanks sebab sudi kawan dengan aku..
ko tak pernah jemu dengar cite aku even cite tu aku da ulang banyak kali..
thanks sebab banyak nasihat aku n selalu ade untuk aku sampai ari ini..
even kadang2 aku banyak kali sakitkan ati ko..ko tetap dengan aku lagi....
tengok gambar ni..kite selalu nak samekan.. nak jadi pengawas pun kene same2...hahhaha..
|
|
v


u promises!!
|
|
|
|
v




*kalau tak nampak, klik je gambar ni..

ingat janji kite taw...
aku pegang janji ko, dear...

*to the other friends...u all still in my heart n my mind!!
LOVE U ALL!!!
ecspecially, akim, syafiq, syazani, meon, miera, zahirah, hariza, lis,
kila, intan, azreen, wawa, diana, amy & 5Terbilang..

Terima Kasih sebab sudi baca.. (^_~)

wordless wednesday!!

 

hye semua..sorry la da lame tak update blog..da nak seminggu kot, tak update blog..
asyik on9 Facebook je..yewla, saye kat sini busy dengan keje je...huhuhu..
heh! hari tu li de update pasal handphone lin kan?? 
hah! tak ingat...ala yang entry ni la...cer tekan..so korang akan ingat balek..
damn!!! my memory card da tak boleh gune!!badly..huhhuhu..
da tak dapat nak save banyak2 lagu n gambar..huhuhu..
so sekarang tengah planning beli handphone baru...
tu..tu..tu....kat bawah ni...

|
|
|
|
|
|
|
|
|
v

 

just samsung galaxy Y je..
tak kire nak jugak...
tapi kan kalau ibu nak tambahkan duit die..
lin nak beli yang kat bawah ni..
jeles la tengok abang lin pakai....huhuhuhu...

that's is blackberry...




hope la sangat dapat beli akhir bulan ni..

Terima Kasih sebab sudi baca.. (^_~)

Terima Kasih Kawan..

 


macam yang korang tahu lin keluar dengan Eja & Akim...
Lin nak say thanks kat korang..hehehhe..best sangat keluar dengan korang..
even sekejap n bertiga je n thanks sebab sudi spend time kan mase korang untuk lin..
yang lin tak percaya..warna baju lin lebih kurang baju akim..
si eja ni asyik kena kan lin je.... :p

Lin bawak Eja g jalan2 kat City Square...mane tak nye, da 2tahun die tak turun bandar..hehehe..
ade ke patut si Eja n Akim ni cakap lin budak bandar..takde maknenye k..
so jalan2 bersama mereka...lastly g, foodcourt..
gi makan chakueh bakar n minum2 je...semuanya perbelanjaan makan lin n eja, akim yang belanja..
thanks ye Akim...sambil2 tu kitorang tukar2 cite..yewla, da lama kot tak jumpe diorang...

lepas ni, nak cari mase yang sesuai nak keluar dengan budak2 lain...
rindu sangat dengan mereka2 yang pernah menetap di kelas 5Terbilang...

Terima Kasih sebab sudi baca.. (^_~)

Semoga cepat sembuh....

 

baru2 ni lin dengar daripada adik n kawan2 yang cikgu lin iaitu cikgu fikri masuk ICU kat Hospital Sultanah Aminah J.B..
die mengalami kecederaan yang terok akibat kemalangan jalan raya semasa die dalam perjalanan balek ke Johor...
so semalam bersamaan 10/01/2012 hari offday lin..Lin, Eja & Akim..kitorang pergi melawat cikgu di hospital...
sesudah sampai disana kan.............

UWWAAAHHH!!!! tak sanggup nak tengok keadaan cikgu...seolah2 lin n eja da tak dapat mengenali cikgu lin sendiri...
YA ALLAH!! adakah itu ujian yang engkau berikan kepada guruku..
cikgu....cikgu kuatkan diri ye...linda tahu cikgu seorang yang kuat menempuh semua ujian allah...
kami semua yang mengenali cikgu sentiasa doakan cikgu supaya cikgu cepat sembuh...



Terima Kasih sebab sudi baca.. (^_~)